Optimera garderoben efter kroppen

Kläder har en stor betydelse för hur du uppfattas men även hur du känner dig. Men ibland ställer kroppen till det för att du ska känna dig snygg i de kläderna som du bär. Om du exempelvis har stora bröst kan det vara svårt att hitta kläder som sitter bra på kroppen. Det kan dessutom vara svårt att hitta klädesplagg som överhuvudtaget passar. Om du besväras av dina bröst mer än att du inte hittar kläder kan bröstförminskning vara ett alternativ. När du får ont i nacke, rygg eller axlar för att brösten är för stora kan det begränsa dig i livet. Vid en bröstförminskning avlägsnas hud och körtelvävnad vilket gör brösten mindre. Om du är intresserad av att göra en bröstförminskning kan du boka tid för en konsultation. Då kan du få veta vad de kan göra för just dig.

Hitta din egna stil

Oavsett om du väljer att göra en bröstförminskning eller inte är det viktigt att du väljer klädesplagg som passar din kropp. När du gör det kommer du att se bra ut i princip allt du har på dig. Det är även viktigt att du gillar stilen på plaggen du har på dig. Din egna stil går alltid först och modetrender i andra hand.

Ha en bra basgarderob

För att alltid ha kläder att ta på dig är det en bra idé att optimera din garderob. Det är bättre att ha få plagg som sitter bra och är snygga än en överfull garderob med plagg som du faktiskt inte alls använder. När du ska optimera din garderob är det en bra idé att börja med basen. Att ha ett par jeans som verkligen sitter perfekt, en kavaj, några t-shirts i neutrala färger, skjortor och en svart klänning är en bra början. Alla plagg som du köper till din garderob ska sitta bra. Passformen är a och o om du vill se välklädd ut.

Balansera upp din outfit

Det är viktigt att hitta balansen i din stil. Att ha balans i en outfit betyder att minst ett plagg sitter bra på din kropp. Du kan exempelvis ha en oversize tröja tillsammans med ett par jeans som verkligen passar dig. På det sättet kan du balansera upp din stil. Att bli trygg i din klädstil kan vara en lång process. För att underlätta för dig själv kan du skapa en moodboard med personer som du tycker har snygga kläder. Ta god tid på dig och lek med olika plagg för att hitta din stil. För att ha bra plagg i din garderob är det bra att lära dig shoppa. Gör en lista på plagg som du ska inhandla innan beger dig ut på nätet eller i butiker.