Yrkestitlar inom modeindustrin

Du är långt ifrån ensam med att ha ett intresse för mode och kläder. Trots att modeindustrin är stor så kan det vara rätt svårt att ta sig fram. Men det absolut viktigaste är att du har en passion för mode och är villig att utvecklas. I det här inlägget har vi samlat några exempel på yrkestitlar som på olika sätt jobbar med mode.

Säljare

Att jobba som säljare i en butik som säljer kläder är det absolut enklaste sättet för dig att arbeta med mode. Framför allt så krävs det ingen särskild utbildning. En säljare jobbar med att stå i kassan, ordna ute i butiken så att det är trivsamt och inspirerande för kunderna att vistas i butiken och ge kunderna råd och svara på frågor.

Designer

Om du är kreativt lagd och drömmer om att en dag ge ut din egna kollektion av kläder kan det vara en bra idé för dig att bli kläddesigner. En kläddesigner jobbar med att planera och ta fram kläder inför försäljning. De allra flesta som jobbar som kläddesigners har en utbildning bakom sig. Det finns ett flertal bra utbildningar du kan gå för att få kunskaper som kan vara användbara senare när du börjar att jobba som kläddesigner.

Stylist

En annan yrkestitel som jobbar med mode är en stylist. En stylists främsta arbetsuppgifter är att planera outfits för kunden och se till att kläderna sitter bra på kunden. Kundkretsen kan variera, det kan vara allt ifrån modeller till programledare till influencers och artister. Det krävs ingen speciell utbildning för att bli stylist. Det viktigaste är att du har ett öga för mode och vill jobba med människor.