Signaturplaggen för att skapa en personlig stil

För att skapa en snygg garderob som verkligen visar din unika stil ska du satsa på att hitta just dina signaturplagg. Nyckelplagg som ger dig både en personlig stil, samtidigt som du får en garderob som är lätt att matcha.

Skapa en egen stil

Vissa personer verkar bara veta vad de ska sätta på sig. De har alltid en outfit som fungerar. Färgerna och stilen matchar, utan att vara överdriven enhetlig. Hur gör de? Svaret är att de har skapat en egen stil. Istället för att de köpt 50 olika klädesplagg som knappt passar, så har de kommit på vilka kläder som de verkligen passar i. Som de känner sig bekväma i och som fungerar med både deras utseende och kroppsform. Att köpa fast fashion och samtidigt vilja ha en snygg personlig look går helt enkelt inte ihop. Nyckeln till att hitta din personliga stil är genom att du utgår från 4-5 basfärger samt hittar de signaturplagg som verkligen är du. Du hittar dina signaturplagg genom att leta efter olika kläder – inte klädstilar – på nätet. Ta ett foto på alla plagg som du gillar. Efter ett tag tittar du på din klädportfolio: vilka röda trådar ser du? Blåa skinny jeans? Svart-vit? Skinnjacka i mc-modell? Färgglada chinos? Roliga sockor eller svarta kavajer?

Jacka eller kappa

Alla behöver ytterkläder. Under höst, vinter och vår är det ofta det första som någon ser när de träffar dig. Investera i en vinterkappa/jacka samt ett ytterplagg för hösten och våren som verkligen är ”du”. Det kan vara en klassisk jacka, skön vadderad väst med bälte eller en skinnjacka. Tänk på att ytterplaggen färgmässigt bör matcha resten av garderoben. På NA-KD hittar du snygga jackor och kappor i en mängd olika stilar. Köp jackan eller kappan som verkligen passar dig, så har du ett signaturplagg till din framtida garderob.

Överdelar

Vilka överdelar ser du främst i din modeportfolio? Gillar du sockersöta toppar, svarta klassiska cardigans i en mer preppy stil, enfärgade t-shirts eller går du helst i skjorta eller blus? Skapa din stil utifrån både färger och klädesplagg som finns på många kort. Om du gillar klänning kommer du troligtvis att ha klänning som ditt signaturplagg. Då är det smart att hitta den slags klänning som verkligen passar din figur.

Nederdelar

Det finns många byxor att välja mellan. Även om alla ”bör” ha ett par klassiska blåa jeans i garderoben, så är det dumt att köpa det om du aldrig har jeans. Utgå från byxor som du verkligen gillar. Just nu är det inne med mjuka byxor i leggings eller pressvecksstil. En slags avslappnad kostymstil som passar många. Investera i ett par bättre och mer välsydda byxor som sitter bra.