Hållbara kläder

De senaste åren har allt fler konsumenter blivit medvetna om den miljöpåverkan modeindustrin faktiskt har. Det har gjort att efterfrågan på hållbara kläder har blivit större. Här nedan kommer du att få några råd på hur du kan tänka för att välja mer hållbara kläder.

Bra material

Om du vill ha kläder som är bättre för miljön ska du köpa kläder av hållbart material. Hållbart material kan innebära flera saker. Det kan innebära att kläderna är framtagna av ett material som är mer slitstarkt och därmed håller längre vilket kan leda till att du inte behöver köpa nya kläder lika ofta. Men det kan också innebära material som är bättre för miljön, till exempel ekologisk bomull och återvunnet material.

Shoppa mindre

Men det absolut bästa du kan göra för miljön är att shoppa mindre. Försök att bara köpa nya kläder när du behöver det om du vill vara säker på att ditt klimatavtryck är så litet som det är möjligt.

Second hand

Ett annat bra sätt är att köpa kläder på second hand. Du kan köpa bra och ibland helt nya kläder på andrahandsmarknaden. Det finns fysiska second hand butiker och marknader online.