Klädstilar

I dagens samhälle finns det en klädstil som passar alla smaker. Det finns en hel del olika sorters klädstilar att gå efter, och det är vanligt att man blandar klädstilar med varandra. I den här delen kommer du att få en kort genomgång på några vanliga klädstilar som vi kan se på gatorna idag.

Street

Ett mode som är inspirerat av just gatorna kallas för street style, street wear eller bara street. Denna klädstil kan beskrivas som ledig och djärv. Street är en väldigt populär klädstil bland ungdomar.

Casual

En annan mycket vanlig klädstil är klädstilen som kallas för casual, eller ledig på svenska vilket beskriver ganska bra vad klädstilen innebär. Denna klädstil kan beskrivas som bekväm och enkel.

Chic

Chic är en klädstil som främst bärs av den modemedvetna, unga kvinnan. Denna klädstil kan beskrivas som trendig och lättillgänglig.

Bohemisk

Bohemisk är en annan klädstil. Denna klädstil är inspirerad av 60- och 70-tal och känns igen genom mönster och löst sittande kläder.

Alternativ

Det finns många grenar inom den mer alternativa klädstilen. Till exempel grunge, emo, punk och rock. Denna klädstil kan beskrivas som något mörkare och man är inte rädd för att sticka ut i mängden.

Business

Business är en klädstil som är inspirerad av proper kontorsmiljö. Denna klädstil känns igen genom finare plagg som är enkla att kombinera med varandra.

Klassisk

Den klassiska klädstilen och business står väldigt nära varandra. Man kan säga att en klassisk klädstil består av tidlösa plagg som alltid funkar, oavsett plats.