Influencers inom mode

Förutom att det finns modemagasin så tar de allra flesta inspiration från internet och sociala medier. I det här inlägget kommer du att få veta lite kort om några av de största kontona på sociala medier som fokuserar på mode.

Chiara Ferragni

En av världens mest följa influencers inom mode heter Chiara Ferragni. Charia föddes år 1987 i den Italienska staden Cremona. Hon blev först populär via sin blogg som heter the blonde sallad där hon delade med sig av sina dagliga utstyrslar och skrev om mode. Idag är hon känd som entreprenör, modedesigner och modell. Hon var den första influencern någonsin att pryda omslaget till tidskriften Vogue.

Kenza Zouiten

Sveriges svar på Chiara heter Kenza Zoutien. Kenza föddes år 1991 i Stockholm och fick även hon sitt genombrott i mitten på 00-talet via sin modeblogg. Idag är Kenza en av de mest följa inom modekategorin på Instagram där hon delar med sig av sitt vardagsliv och modetips. Kenza är entreprenör, influencer och modeskapare.

Cole Sprouse

En annan välföljd influencer som uppskattas för hans klädstil är den amerikanska skådespelaren Cole Sprouse. Han föddes år 1992 och slog igenom år 2005 i serien The Suite Life of Zack & Cody.