Komplettera dina klädesplagg med smink

Med kläder och smink kan du skapa underverk med din stil. För med rätt smink kan du tillsammans med dina kläder få en fantastisk look. Det finns ett brett sortiment av både smink och kläder som gör att du både kan skapa en naturlig vardagslook eller en glammig partylook för roliga utekvällar. Den perfekta sminkning skiljer sig från person till person och samma gäller det med kläder.

Uttryck dina känslor med smink

För att få en sådan lyckad look som möjligt när det kommer till makeup är en bra bas nyckeln. Använd foundation och puder för att jämna ut hudtonen. När du har en bra bas är det enkelt att skapa den sminkningen som du vill. Använd makeup för att uttrycka vad du faktiskt känner. Du kan vara den mystiska kvinnan med mörkröda läppar ena dagen för att nästa dag ha en ögonskugga och läppstift i pastellfärger.

Matcha smink och kläder

När sminkning är klar kan du kombinera med rätt kläder för att få den perfekta looken. Antingen väljer du kläder först och sminkar dig efter eller tvärtom. Men kombinera och matcha sminkningen med kläderna på något sätt. Det kommer att framhäva dig på allra bästa sätt oavsett om du ska till kontoret eller gå på fest. Exempelvis kan du plocka upp en färg på kläderna och ha den på läpparna eller ögonen. Du kan även bära en mer neutral outfit och gå all in med din makeup eller tvärtom. Tänk på att inte sminkningen ska konkurrera med kläderna som du bär utan de ska lyfta varandra.

Ta inspiration av mode- och makeuptrender

Det kommer varje år och säsong nya trender inom både makeup och mode. Låt trenderna vara en inspirationskälla när du ska komponera ihop dina outifts och sminka dig. Det är roligt att komplettera din stil med lite nytt då och då.