Tidlösa klassiker inom nyårsmodet

Nyårsmodet är som en egen kategori. Under en enda kväll hejas glitter och glamour på som aldrig annars. Letar du efter inspiration till nyårsklädseln? Då har du kommit rätt, för här får du en rad olika klädtips inför nyårsfesten.

Nyårsfest med klädkod

Det är inte alls ovanligt att nyårsfester har klädkoder. Hur klädkoden ser ut beror förstås på vilken typ av fest det är. Är det ett lyxigt tema eller kanske en maskerad? Många gånger kombineras lyx och maskerad i exempelvis ett 1920-talstema inspirerat av Den store Gatsby.

Om du ska på en sådan nyårsfest kan du med fördel klä dig i smoking eller finklänning, kanske rentav i en 1920-talsklänning eller åtminstone i en svart klänning.

Du kan köpa fina nyårskläder hos Johnells eller i en liknande klädbutik, som helt enkelt säljer många olika klädstilar och som därmed har en hel del flärd i utbudet. Om du däremot är på jakt efter charlestonkläder kan du behöva kolla runt i vintagebutiker.

Det brukar vara viktigt att hålla sig till den angivna klädkoden för festen.

Glitter i nyårsmodet

Annars är kläder i glitter, metallic och med en massa bling-bling kanske det säkraste nyårskortet i klädväg. Till och med en slät svart kostym eller vanliga svarta byxor får sig ett lyft med exempelvis en silvrig slips eller en glittrig kofta upptill.

Jul och nyår 2022 är det extra trendigt med svarta paljettklänningar. Du måste ju inte köpa specifika plagg för varje högtidstillfälle utan kan i stället justera känslan genom att bland annat ha en röd kofta upptill på julafton och guldiga accessoarer som komplement på nyårsafton.

Även nyårsmodet för män har en del glamourösa inslag. Du kan till exempel köpa en glansig sidenskjorta och sidennäsduk för att ge nyårsklädseln en festlig prägel. Hos Johnells hittar du jul- och nyårskläder för både kvinnor och män inför säsongen 2022. Surfa in till Johnells.se för att få ytterligare tips på tidlösa nyårsklassiker!

Mode