Trensaflossa

E-post
Skriv ut

Kudde "Lilla Hjärtat"

lilla hjrtat 003 webb2

Trensaflossa är det skånska namnet på en vävnad i halvflossa på en botten av inslagsrips. I sydvästra Skåne vävdes traditionellt sitt- och åkdynor i tekniken. Lilla hjärtat är en väv för dig som vill prova på trensaflossa. Den monteras som en liten kudde som exempelvis kan användas som nål- eller ringdyna. Det går inte åt så mycket garn till väven, så använd gärna dina restgarner i ull.

Idé och utförande: Eva Berg, Hemslöjden Skåne AB, bearbetning av länshemslöjdskonsulent Åsa Stentoft, Skånes Hemslöjdsförbund.

Ladda ner vävsedel

Senast uppdaterad: 2011-09-01
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer