Rya

E-post
Skriv ut

Matta

matta

Väv en matta inspirerad av de gamla slitryorna och trasryorna i Stockholms län.
De gamla ryorna hade man mest i sängen men nu lägger vi dem gärna på golvet; under soffbordet eller vid sängen. Mattan vävs i vävstol med blekt lin i botten och de knutna ryanockorna i en salig blandning av garn och tyg! Precis som förr vill vi nu ta tillvara och få användning av gamla sparade plagg och restgarner. 

Idé: Anna-Karin Jobs Arnberg och Charlotte Hellsten Husman, Länshemslöjdskonsulenterna Kulturförvaltningen Stockholms läns landsting.
Formgivning och utförande: Linnéa Hagman Lindström, yrkesvävare. 2011.

Ladda ner vävsedel

Senast uppdaterad: 2011-09-02
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer