Rosengång

E-post
Skriv ut

Festremsa

festremsa

Att återbruka förpackningsmaterial är bra för miljön och kan ge väven ett nytt spännande uttryck. Inslaget är cellplast/ skumfilm som man ofta slår in ömtåliga varor i. Linvarptråd 8/5 med färgnummer 1388 kommer från Holma Helsinglands AB. Festremsan på bilden är 20 cm bred och 120 cm lång men du kan ju väva den så lång du vill. Prova gärna andra material till mönsterinslaget, linnetrasor, papperssnören mm

Idé och utförande: Helena Bengtsson, Snårstad, Karlstad.

 

Ladda ner vävsedel

Senast uppdaterad: 2011-09-28
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer