Rips

E-post
Skriv ut

Festremsa, "Anna Olava", "Anna Charlotta", "Anna Rebecka"

annaolava

Anilinlila, orange, lite grönt och lite randigt! Färgstarka fälltäcken har med tiden blekts på ovansidan, men baksidans prakt visar vi nu i Annafamiljen. Färgstarkt och festligt hör till livets högtidligheter.

Idé och utförande: Denna beskrivning kommer från boken ”Väv själ – en kvinnlig historia”. Formgivare Anna Sjons Nilsson. Boken är producerad av Länshemslöjdskonsulenterna i Jämtlands Län.

Ladda ner vävsedel

Löpare i glesrips i Hallandsfärger

halland1 hemsida

Tanken med den här glesripsen är att man ska kunna använda de garner man har liggande i skåpen, både till varp och inslag. Fantisera, komponera, byt garner med varandra!  

Idé och utförande: Solveig Lassesson, Falkenberg. 
Löparen på bilden är 44 cm bred och 120 cm lång.

Ladda ner pdf

 

Senast uppdaterad: 2014-03-05
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer