Korndräll

E-post
Skriv ut

Barnfilt

barnfilt

En barnfilt ska vara lätt att tvätta och kunna tvättas många gånger, därför valde jag att väva den av bomullsgarn som är miljömärkt.

För att få en mjukhet och en luftighet i filten valde jag att väva den i korndräll som ger flotteringar över tre trådar. Den här beskrivningen är gjord till en liten barnfilt men det är lätt att räkna om bredd och längd, samt trådantal till en vuxenfilt.

Idé och utförande: Länshemslöjdskonsulent Birgitta Nygren, Gotlands län

Ladda ner vävsedel

Senast uppdaterad: 2011-09-08
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer