Glesrips

E-post
Skriv ut

Löpare, glesrips

lopare

Tanken med den här glesripsen är att man ska kunna använda de garner man har liggande i skåpen, både till varp och inslag. Fantisera, komponera, byt garner med varandra!  

Idé och utförande: Solveig Lassesson, Falkenberg.
Löparen på bilden är 44 cm bred och 120 cm lång.

Ladda ner vävsedel!

 

 

Återbruk, Glesrips

aterbruk

Förlagan till den här mattan är en provbit som finns i hemslöjdskonsulenternas i Östergötlands läns arbetsarkiv. Glesrips med tunna trasor som vävs till smala mattor är lätt att hantera och fint att lägga tätt bredvid varandra i flera rader över golvet. Tekniken kräver bara 4 skaft och två trampor och ger ändå en intressant och varierad mönsterbild.

Idé: Ann-Sofie Svansbo
Utförande: Ingrid Skagerström

Ladda ner vävsedel

 

Senast uppdaterad: 2013-02-28
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer