Väva själv

E-post
Skriv ut

  anna-lavinna

Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men också nyformgivna textilier från olika projekt. Vävarna är insorterade under teknikrubriker så vi hoppas du hittar något att väva. Det är bara att öppna .pdf filen och skriva ut.

Vävning ligger helt rätt i tiden! Vävning ger dig möjlighet att själv bestämma över hela processen att tillverka tyger till kläder eller inredningstextil. Välja själv färg, struktur, grovlek och uttryck på den färdiga textilen.

 

.

Senast uppdaterad: 2011-09-12
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer