Organisationer

E-post
Skriv ut

Väver du? Och vill träffa andra vävintresserade då är du välkommen som medlem i Nätverket vävformgivning. Nätverket är en ideell förening.

Riksföreningen för Handvävning är en ideell förening som riktar sig till alla som är intresserade av vävning. Vi vill verka för att handvävningstraditionen...

SHR, Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, är en ideell organisation som verkar för att bevara, främja och utveckla slöjden, både som kultur och...

Svenska Vävrådet vill b
evara och utveckla vävtraditionen, bevaka vävutbildningarna och bejaka aktiv fritid.

 

Senast uppdaterad: 2011-08-29
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer