Väva

E-post
Skriv ut

Väva för eget behov och bruk, av kläder och inredningstextilier, har förekommit i Sverige långt in i vår tid. Ja, det vävs ju förstoss fortfarande mycket runt om i landet, främst på alla vävstugorna men också i hemmen och på utbildningar.

Här under VÄVA rubriken vill vi förmedla länshemslöjdskonsulenternas kunskaper på väområdet. I form av projekt, nätverk, utbildningar och föreningar. Vi lägger också upp bilder och texter om  lokala vävtraditioner med kopplingar till omvärlden. Vävsedlar från olika projekt kommer att finnas under VÄVA SJÄLV, kopierade äldre vävar eller nyformgivet. Hitta till föreningslivet och till utbildningar.

Senast uppdaterad: 2011-09-12
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

Väva själv

   Här har vi samlat vävsedlar till både kopior av äldre textil från hela landet men...

Läs mer

Virkning historik

Den första kända tryckta virkbeskrivningen publicerades 1824 i den holländska damti...

Läs mer

Vävsedlar

Här hittar du alla vävsedlar till vävarna från utställningen "VÄV"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer