Ullevenemang

E-post
Skriv ut

 

Ullmarknad i Österbybruk 
11-12 augusti 2018. Årets höjdpunkt för dig som värdesätter kvalitet och närproducerat. Och ull, såklart. Här hittar du garn, ull, skinn och redskap samt färdiga produkter. Gratisaktiviteter för hela familjen - Slöjdklubb, prova på att spinna, tälja och väva.  Kurser, föreläsningar och tävlingar. Missa inte fårvallningen och -klippningen. Hemslöjdsförbundet i Uppsala län i samarbete med Ull i Uppland.

Spinnrocka loss
26 augusti 2018. För tredje året i rad arrangeras tävlingen Spinnrocka loss. Det är en tävling för dig som gillar utmaningar och att spinna i ull samt att tävla inför publik på Skansen i Stockholm. Tävlingen sker i två klasser: spinna på slända och på spinnrock. Sista anmälningsdag är 17 maj. Ett arrangemang av Slöjd i Stockholm, Skansen och projektet Ull i Stockholms län.

SM i spinning
15-16 september 2018. Ull- och spinn-SM går av stapeln, som tidigare år hos Wålstedts Textilverkstad och Wålstedts Lantbruk i Dala Floda. Du som fårägare kommer också kunna skicka in dina fällar direkt till tävlingen för bedömning av en jury. Nytt för i år är att den nystartade föreningen Ullvilja står som arrangör.

Fårets Dag på Borgholms slott, Öland
28-30 september 2018. Får skapar öppna landskap med biologisk mångfald. En förutsättning till liv för andra djur såsom flertalet insekter och bin. Södra Kalmar läns Fåravelsförening har arrangerat Fårets Dag sedan mitten av 1980-talet. Föreningen vill genom detta årliga evenemang lyfta får-, get och lammnäringens många goda sidor genom att visa upp får och alla utmärkta produkter från dessa djur. Calmar Renässansgille håller i en marknad med ca 10 utställare som fokuserar på historia och skapar barnaktiviteter. Under tak och på Slottets två borggårdar finns ca 60 utställare med allt ifrån hantverk, kläder, konst, mat till leksaker. Fårklippning, fårvallning, modevisning, café, matservering, råullsmarknad, utställning ”Slottets uppgång och fall”, guidad tur på Slottet vars historia sträcker sig ända från 1100-tal.

Ull i kubik 
30 september 2018. Ull i kubik på Öströö Fårfarm AB i Halland samlar företag, hantverkare och konstnärer som använder ull i sina produkter för att fler människor ska få upp ögonen för ullens goda egenskaper. Här visas nya produkter, hantverk, konst och kläder. Föreläsningar. Ull i kubik på ett samarbete mellan Kerstin Paradis Gustafsson, Evas Ullkläder, Goti Gård, Studiefrämjandet och Kultur i Halland – Slöjd.

Kul med ull 
13 oktober 2018. Kul med ull är en tillfällig mötesplats på Folkets Hus Kallhäll i Järfälla för dig som vill träffa ullnördar och bli inspirerad. Dagen erbjuder bland annat föreläsningar och ullutställning. Du kan även handla av lokala ullproducenter, träffa fårägare och diskutera ullfrågor. Om du vill kan du prova på olika sticktekniker, spinna och karda. Evenemanget är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm, Järfälla Kommun, Ateljé Huskroken och Järfälla hembygdsförening.

Fårfesten i Kil 
Varje år första helgen i mars, 1-3 mars 2019. Fåreningen Fårfest i Kil arrangerar varje år en fest, då fårets alla fantastiska egenskaper firas. Tre dagar av inspiration, kunskap, marknad och möten. Fårfesten äger rum veckoslutet, vecka 9, på Sannerudsskolan i Kil.

 

Senast uppdaterad: 2018-05-31
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"