Ullidéer

E-post
Skriv ut

 Nytt! Ull SM i Dala Floda 

Bästa ullen utsågs i SM i ULL

sm i ull

ull sm

Från lamm till tröja!

Förstudien Från lamm till tröja genomfördes under 2013 och 2014 med medel från Jordbruksverket och Regionförbundet i Uppsala län. Projektet fokuserar på ull- och fårnäring i länet och hur ullen från de 16 000 fåren vidareförädlas på olika sätt.

I projektet har 90 fårägare, slöjdare, konsthantverkare, formgivare, spinnerier och försäljningsställen medverkat vid dialogmöten där man diskuterat prioriterade frågor inom fårnäringen. Inom nätverket har seminarier, studiebesök och olika fortbildningar erbjudits med utgångspunkt från resultaten i förstudien.Efter projektens slut bildades en projektgrupp, som tillsammans med hemslöjdskonsulenten fortsättnigsvis erbjuder och planerar olika aktiviteter för nätverket.
Bild på roslagsfår

Mer info:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">annkristin.hult(A)upplandsmuseet.se 
018-16 91 70

Läs mera om projektet i projektrapporten 
Från lamm till tröja

Senast uppdaterad: 2015-10-01
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"