Spetstvätt

E-post
Skriv ut

 Alla knypplingar ska tvättas för hand och bör inte göras i onödan.

Lägg knypplingen med rätsidan upp på ett plant underlag, t ex en bricka, diskbänk, vaxduk eller liknande. Börja med att mäta spetsen så att du vet hur mycket den behöver sträckas ut ifall den drar ihop sig när den är våt.

Använd ett ofärgat diskmedel. Bland ut några droppar i handvarmt vatten så att det löddrar lite. (Undvik tvålflingor då det kan bilda en hinna på spetsen ifall vattnet är kalkhaltigt.)

Blöt en mjuk svamp och badda igenom knypplingen, först med vatten och därefter med diskmedelsblandningen. Arbeta från mitten och ut mot kanterna. Ibland kan man behöva upprepa några gånger.

Skölj noggrant med vatten på samma sätt som ovan, eller försiktigt med handdusch. Sug upp överflödigt vatten med svampen.

Forma spetsen efter måtten och se till att det inte finns några veck eller skrynklor. Låt spetsen ligga plant tills den är helt torr. Den är då slät och behöver inte pressas.

MAN FÅR ALDRIG STRYKA PÅ EN KNYPPLAD SPETS! Däremot kan man vid behov pressa linneplattan i mitten på duken, men då med en pressduk emellan. 

Senast uppdaterad: 2014-02-27
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"